fredag 9 mars 2018

Watt(a)bike välkommen till Vinterstudion och imorgon inomhus SM i roddmaskin

Nu börjar det snart bli trångt i Vinterstudion. Idag kom en Wattbike inomhuscyklingens Rolls Royce på besök. Jag har glädjande fått låna en Wattbike några månader av svenska agenten Concept, supertack för det. Innan middagen och öppnandet av en bättre flaska rött hann jag med att ställa in den någorlunda byta pedaler, ladda ner och regga Wattbikeapp och sen provtrampa någon minut. 

Känns grymt skön och kommer ge bra inspiration till kvalitativ träning någon månad till  innan utecyklingem kommer igång (om vintern behagar släppa greppet någon gång?). I appen finns en massa bra grejer med träningsprogram och en jäkla massa datainfo förutom alla standard puls watt etc så en massa data om trampteknik, effektivitet kraftfördelning mm.


Blir bra det här. Jag tänkte börja ett 14 dagarsprogram VO2 max Booster som några av klubbkompisarna i CRT kört med framgång i vinter. Dags för lite struktur en tid i min träning. Har ju kört bara på känsla nu i 1.5 år. Det har passat mig perfekt och tror även det prestandamässigt varit rätt men nu känns det stimulerande att lägga in några veckor med ett dedikerat program. Inte minst på en state of the art cykel.

Hade tänkt börja programmet ikväll eller imorgon men två saker kom emellan. Dels middag och vinet ikväll men än mer imorgon då det hastigt och lustigt blivit ändrade träningsplaner. Ja t o m tävlingsplaner. Imorgon ska jag vara med i SM i inomhusrodd i Hersbyhallen på Lidingö. Jag köpte en roddmaskin för en månad sedan tränade tre veckor innan vi åkte till Thailand på semester. På vägen ut till Arlanda skickade jag på impuls in ett mail och anmälan till mastersklass 1 km till loppet imorgon. Men fick ingen återkoppling så hade avskrivit det och när vi åkte hem idag från stan med wattbiken i bagaget sa Kajsa ”ska du tävla i rodd imorgon”? Nej det tror jag inte har inte hört något och hann inte kolla upp det tidigare i veckan så det blir inget. Men en kollega på jobbat sa att han skulle tävla mot dig och sett ditt namn i anmälningslistan sa Kajsa. O fan sa jag, då kanske jag blev anmäld ändå? Letade på nätet en stund och till slut hittade jag listan och där stod mitt namn. Lätt ångestfylld direkt. Hur ska det här gå? Känner mig klen och jetlaggad från Thailand  fortfarande. SM i rodd hur tänkte du där JB? Efter tre veckors träning?Ja whatever, får försöka bita ihop och kämpa det jag kan. Känner ju ingen större press i alla fall den saken är klar. Konstigt nog ändå mer nervös än inför cykeltävlingar. Jag kan ju inte det här, inte tekniken, ingenting, vet inte ens vilket motständ jag ska köra med? Äh nu bestämmer vi att det här blir helkul (ja inte sista minuten kanske..) men gör mitt bästa och sen är det bra med det. Skål på er!

3 kommentarer:

  1. Haha, jag visste det. Lycka till imorgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Reine! Gick ”rätt bra” jag vann masterklassen 1000 m med bruttotid 3.17.7. Kul sport det där vad hette den sa du?:-)

      Radera