onsdag 7 januari 2015

Åsa Romson, ny elbil & Giorgio Moroder

Är inte på något sätt emot miljöpartister men när de som Åsa snackar mycket men gör tvärtom själva så är det lite störande kan jag tycka. Expressen ledare 14 okt om Åsa Romson och hennes "miljöbrott"

Nej jag är lite skeptisk till Åsa. Själv gör jag tvärtom snackar lite mindre om miljön men gör några bra saker för den. Cyklar 1500 mil om året och kör bil kanske hälften. Det du Åsa! De mil jag kör kommer nu till merpart framöver vara med nollutsläpp för i fredags fick vi vår nya elhybrid Mitsubishi Outlander PHEV long term review Det lilla jag kört med den har gjort mig helt såld och övertygad om att elbilar är framtiden. Det är hur grymt som helst att åka ljudlöst, speciellt alla starter när det fina vridmomentet i de båda elmotorerna bara skjuter fram bilen. Nu räcker bara eldriften ca 4 mil och det tar ca 5 timmar att ladda upp till fullt men det fungerar klockrent för oss som nästan uteslutande kör kortare sträckor än så. På de 17 mil vi kört med den sen i fredags är snittförbrukningen 0,17 liter bensin per mil, det du Åsa!
Tankning i garaget
1.7 liter per 10 mil så här långt
Kajsa kör till pendeltåget imorse jag tog förstås cykeln

En annan grej som stör mig med politiker som t ex Åsa är att de är fast i nutid och inte fattar att den tekniska utvecklingen går blixtsnabbt. Ett exempel är Förbifart Stockholm som de försökt stoppa av miljöskäl, utsläppen av fossila bränslen blir för stora. Höj blicken lite, ett sånt bygge tar 10 år att färdigställa och ska sen användas kanske 100 år framåt. Hur många fossilt drivna bilar tror du vi har då Åsa? Redan till öppning om kanske10 år tror jag en ansenlig del är miljöbilar. Se te x Toyota Mirai bränslecellsbil med enbart vattenutsläpp som är klar redan nu 2015. Det du Åsa! Det borde du tänka på lite mer istället för att oja dig om antagna framtida utsläpp om 10-50 år baserade på gårdagens teknologi.

Bilen är superkul att köra och det blir "en sport" att få elen att räcka så länge som möjligt. På ratten sitter paddlar med 5 lägen som aktiverar större eller mindre uppladdning av elbatterierna genom motorbroms när man släpper gasen. Kul och energieffektivt då att försöka optimera sin körstil efter det. Se till at ha fart med sig ner i backar eller in mot avfarter för att öka bromsåtervinningen och använda bromsen så lite som möjligt.

Men frågan är om inte det allra bästa är stereon, herregud vilket premium ljud Rockford Fosgate Outlander soundsystem Youtube 9 högtalare 710 watt, makalöst ljud. Jag och Vera diggade förra årets kanske bästa skiva Daft Punks Random Acess Memories här med Giorgio by Moroder så bilen gungade:-) häromdagen. Som Giorgio Moroder säger i introt "I know this was the sound of the future" det gäller bra om elbilar också..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar