torsdag 23 april 2015

GIH studien äntligen klar

Ungefär hur skönt var det där på skala 1-20? Att nu komma i mål med den här 6 veckorsstudien till slut. Jag är ju van att uppskatta intervallerna till 19-20 på Borgskan så jag säger samma här 19-20. Så skönt att det är klart nu. Det blev helt klart lite för forcerat sista dagarna. I och med att planet till Mallorca går imorgon bitti strax efter 6 fick vi pressa in VO2 max test igår muskelbiopsi i tisdags och 20 min TT all out idag. Det sista maxintervallpasset var i måndags. Så fräscha och fina ben nu inför 7 dagar och 100 mil på Mallorca? Nej en bit ifrån om man säger så.

Har tränat ganska hårt nu i tre fyra år och mängden under dessa veckor har snarare varit lite under än över snittet. Men intensiteten, herregud vilken upplevelse både på gott och ont, mest ont om vi talar fysisk och psykisk belastning. Det har tagit hårt framförallt på benen nu sista veckorna där jag helt klart nått en "overreaching" nivå och inte kan prestera i närheten av toppnivå.
Ungefär så här känns det gång på gång

Märktes väldigt tydligt igår på VO2 max testet där jag var klart svagare i absoluta tal än för 6 veckor sen på förtestet. Inte hade jag fått bättre syreupptagning heller hade 4.8 liter och 64,5 i ml/kg/min samma som vid förtestet. Blev ärligt talat förbannat besviken igår efter testet och kände förbannade ben och kropp varför är du så klen för? Här tränar man sig "Northug" trött 3 gånger per vecka i en massa 8 minuters intervaller 5 raka veckor och så blir man bara sämre? Men efter lite tid och även bra dialog med testledaren Daniele så har jag nu förlikat mig med resultaten och både hoppas och tror på en kommande superkompensation så småningom. Först också jäkla förbannad för att jag någonstans inser det orimliga att prestera på Mallorca 312 lördag morgon kl 7. Inte minst efter dagens slutgiltiga all out 20 min som kändes lite bättre än igår men långt ifrån bra. Blint test idag Daniele sa att jag körde starkt men det sa han nog mest för jag inte skulle åka till Mallorca mer nedtryckt än vad jag redan är tror jag:-)

Men jag är både stolt och glad att jag inte vek ner mig idag utan gav vad jag hade. Hade gjort en spellista för testet och på slutet kom Petters sköna Jag sitter på en dröm kusligt passande. "Jag sitter på en dröm jag glömmer aldrig den ända in i kaklet tar det hela vägen hem det är så jag gör det". Ja det är det fan Petter, det är precis så vi gör det. Även om Monarkcyklar just nu inte känns som en dröm att sitta på.

Troligen på kort sikt tar jag ännu mer stryk av det men ända in i kaklet var det. Det får gå som det går på lördag. Kommer göra ett försök att vara med långt fram på korta banan 17 mil och när jag känner att det inte går längre rullar jag bak och väntar in några av resten i vår klunga som har lite mindre åka snabbt ambition. Någon gång kommer storformen det är jag säker på men 100 mil nu på en vecka även om de flesta blir lågintensiva kan göra att det dröjer lite, tiden lär utvisa.

Imorgon kl 4.05 kommer taxin. Godnatt och sov gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar