fredag 14 oktober 2016

Cykelpremiär på Gran Canaria

Sitter och tar igen mig på hotellet Gloria Palace San Agustin med recoverykit bestående av en stor öl och oliver. Sitter som en smäck efter 10 mil och 1800 höjdmeter.

Wow vilken fin premiärcykling vi fick idag på Gran Canaria. Har ju fått lyxen att bli bjuden ned hit 4 dagar tillsammans med tre andra Stockholmscyklister Oskar Ekman, Camilla Lundberg och Björn Rundström av turistrådet här på ön.

Vi blir omhändertagna hela långhelgen av tourguide samt ett par vansinnigt trevliga och uberstarka norrmän till cykelguider. Vet inte vad det är med norrmän och konditionsidrotter cykel, skidor skridskor osv men det verkar gå 13 toppatleter på dussinet. Det började rätt så omgående att gå uppåt från Free Motion bike rental i Playa Ingles (som jag inte besökt sedan typ 1994) och då med bara vin kvinnor och sång på agendan. Nu var det annat i fokus, puls, fart och Strava segment. Nej inte så mycket idag faktiskt. 

Gänget innan start

Kände direkt vid starten uppför att den där 10 timmars flygresan med mellanlandning i Madrid och lite för kort nattvila satt i kroppen. 10 slag högre puls än vanligt men härlig och vacker omgivning och ben som ändå var någorlunda med. Ökade lite successivt upp till första viewpointen tillsammans med norske guiden Martin.

Bra svettig uppe vid första viewpoint cyklar på en splitter ny Cannondale Super Six 2017 års modell. Bra grejer men jag fattar mer och mer vilken outstanding ram min Merckx EMX7 är. Stor skillnad i distinkthet och på kraft som går rätt ned i backen på min Merckx.

Sedan ner i fin utförskörning. Ja mina nära och kära ni behöver inte frukta. Jag lovar. Jag kör försiktigt utför,
något som de fina vägarna här underlättar. En liten stund senare kom vi till nästa klättring med mål San Bartolome viewpoint. Ca 9 km och ett fint Strava segment sa norrmännen. You go girl sa jag till mig själv och åkte iväg. Ingen hängde med. Hade varit kul att få med norrmännen men man får fatta att de inte kan köra hårt med alla grupper hela tiden de sa sig också bära 10 kg övervikt var just nu i off season men jag tror nog de hade kunnat ställa av mig om de velat. Cyklade sen uppförsbacken runt 90% jobbigt men trivdes ganska bra solo, oerhört vackert och även om pulsen var hög kändes benen bättre och bättre. Kom upp på 30 min vilket gav 10 plats på Strava i min AG på sträckan av 1334 och 203 / 6963 allover. Kul att känna att kroppen vill vara med mer och mer.


Ännu svettigare där så jag tog av mig det dyngblöta linnet och tröjan för att torka innan de andra kom upp.

Sen en fin utförslöpa till följd av lunch och ännu mer fin utförscykling, fantastisk asfalt och vacker natur. Nu var vi redan tillbaka till hotellet efter drygt 6 mil och 1300 höjdmeter. Spa och massage var inbokat om en stund för oss min tid var ytterligare någon timme bort och jag ville cykla mer så Martin en av norrmännen förbarmade sig över mig och tog med mig på en jättefin loop på knappa 4 mil med 500 höjdmeter till. Precis lagom premiärtur 10 mil

 

som följdes upp av en riktigt bra spa, lång massage, middag ala 2500 kalorier och en en avslutande Mojito uppe på vackra Skybar med grym utsikt högt över havet. 

Avslutar inlägget som jag började med en recovery drink.

Imorgon ska vi tydligen cykla Gran Canarias finaste backe Tauropasset eller nåt sånt heter det. Men mer om det imorgon nu ska jag lyssna en gång till på 8 (circle) vilken makalöst vacker sång från Bon Ivers nya platta. Just love it! Godnatt och sov så gott.

3 kommentarer:

  1. Härligt - berätta gärna mer.

    SvaraRadera
  2. Härligt - berätta gärna mer.

    SvaraRadera
  3. Låter magiskt! Akta läpparna från solen dock, särskilt om det är norrmän i närheten...

    SvaraRadera