söndag 9 oktober 2016

Full fart i nordanvinden, spinning och 50 årsmiddag med Gud på Riche

Mår som jag förtjänar efter en helkväll på stan igår. Jonas K kapten i klungan i vårt gamla Mallorcagäng och min bäste barndomskompis från Västervik har fyllt 50 i veckan och bjöd på spinningpass på Balance gym afterspinning drinks och predinner drinks på Anglais.

Jonas laddar upp på Anglais

Sen en lång kanonmiddag på Riche. Kul och gott. Har inte varit ute på stan på evigheter och lite konstig känsla att vara tillbaka i baren på Riche där man hängt så mycket i sina dagar. Det kändes som en svunnen tid, minnen från ett annat liv. En något dimmig tillvaro vid bardisken där jag frekvent hängde för 20 år sedan. Allt var sig likt. Lika mycket folk, fast nya ansikten. Kände inte igen någon men vi hade en väldig trevlig kväll och Toast Skagen och Biff Rydberg satt som en smäck efter hård träning innan. Lite sjukt det var bara andra gången i livet jag satt på en spinningcykel. Kan tänka mig att det är få som har har cyklat så mycket som jag gjort sista 5-6 åren men aldrig hamnat på en spinningcykel. Oj vad svettigt det blev, bra cykelkänsla och rätt likt Monark annars.

Svettiga efter Balance spinning

Inte nog med det, spinningen var dagens andra träningspass och det var inget softande i zon 1-2 som föregick. Cyklade en 47 km all out runda på förmiddagen i den hårda iskalla nordanvinden. 4-5 grader, hade dock inga problem att hålla värmen uppe. Det var nog det hårdaste passet i intensitet jag kört sen jag bröt höften för ett drygt år sedan. 151 i snittpuls 88% av max i 75 min. Nätt uppvärmning inför eftermiddagens spinning. Helnöjd med känslan och farten i kroppen och snabb återhämtning.


Många roliga minnen och garv under kvällen. Jonas eller Gud som han ibland kallades i V-vik för han alltid hade en sån osannolik medgång i allt han företog sig. Det var ALLTID sol när Jonas hade semester. Kollegor frågade när han skulle vara ledig och slogs om samma veckor. På hans pappas jobb hade de ett tipssystem några stycken. En gång EN VECKA tog han sin fars andel i systemet när han var bortrest. Då vann de 75 000 kr var. Det var enda gången han spelade på tips. Han är den störste sporttalang jag eller någon annan sett. Han var GRYM i alla sporter. Tog USM medalj i tennis och sparrade nästan jämt med Stefan Edberg på träning även när Stefan hade vunnit Wimbledon. Vi började med golf när vi var runt 18. Jag tyckte jag kom ner fort till 6-7 i hcp efter ett par säsonger. Jonas hade 3 i hcp på nolltid utan vettig sving men med ett närspel som enligt Per Ulrik Johansson (också 66:a från V Vik) höll god Europatourklass sa han när vi spelade en runda ihop en gång på 90 talet då PU var som bäst och spelade Ryder Cup. Bollen studsade alltid rätt för Jonas. Han gjorde förstås några hole in one också och gick V viks bana på 66 slag. En gång spelade vi korthålsbanan vid Årstafältet. Jag la mitt slag vid koppen 2 cm från hål. Där fick du lite att bita i sa jag nöjt. Jag ska sätta den sa Jonte och så gjorde han det. Inga konstigheter, det var bara så det va med Jonas. En gång spelade vi V-viks gamla bana och på 5 an slår Jonas ett skitslag rätt in i skogen på högersidan. Vi står och tittar och hör klonkanden mellan träden en lång stund. Bollen är borta bra länge innan den väldresserat till slut studsar ut på fairway igen. "Ett tag trodde jag aldrig den skulle komma ut igen" sa Jonas.. Efter tennisen och golf började han med squash tog väl någon säsong så spelade han i elitserien. Innan det i sena tonåren var det styrketräning och bodybuilding som vi fokuserade på. Jonas satte klubbrekord och tog 235 kg i marklyft, 200 i knäböj och 145 kg i bänk. Vägde dryga 80 kg, frågor på det? Härliga minnen och många sköna anekdoter igår.

Jonas och jag flexar ryggarna back in the days i 20 års åldern. Mycket tonfisk och ris på den tiden..

Det är också Jonas jag har att tacka för att jag hittade cyklingen. Han hade fastnat hårt i cyklingen i början av 2000 talet. Jag höll fast vid golfen och undrade varför han inte hängde med oss på golfresor istället för det där cykelfjantet. Till slut testade jag att cykla med honom Det här var ju kul och köpte en racer. 2011 hängde jag med gänget till Mallorca och när jag slog honom uppför Piggen så insåg jag att jag hittat min grej. Jag slog Gud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar