lördag 29 oktober 2016

Fin motvindscykling med punka

Ute på Smidö och softar i soffan med Sowetoderbyt Orlando Pirates vs Kaizer Chiefs. Skönt mör efter knappa 7 mil av ganska hård cykling ut. Härligt soligt och vackert, men övervägande hård motvind ut. Benen var pigga och starka efter ett par vilodagar men andningen lite tuffare då det blev sent igår med middagsgäster och lite mycket gott att äta och dricka men sammantaget fin fin cykling. förutom punktering strax efter Arlanda. Tror det var nr 2 på hela året so i guess i had it coming. Lättad att jag lyckades fixa punkteringen med kolsyrepatron som jag använde för första gången i livet. Oddsen för att jag skulle klanta till det med den enda patron jag hade var ganska låga, men förvånande och glädjande fick jag till det. Brände mig dock lite när kolsyrepatronen blev iskall och stekhet på en gång. Var inte helt förberedd på den kemiska reaktionen. 

Märkligt bytte till nya Conti GP 4000 clincher idag. Så blir det punka redan efter 2.5 mil på nytt däck när de andra gått + 500 mil utan en enda punktering. Märkligt.

Efter den hänsynslösa motvinden första 4.5 milen blev det fin belöning med sida med från korset efter Eriksund och bort till Bro. Tryckte på i backarna vid Håtuna och fick en bra tid 13 sekunder från KOM  tid för drygt tre år sedan och årets hittills snabbaste tid.


Lång varm dusch lite kaffe och fikabröd, kanske en tupplur i soffan nu framför fotbollen och sen Wienerschnitzel ansjovis & kapris och lite gott rött till det. Its a good life!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar