lördag 1 oktober 2016

Solskenscykling med nya hjul och Ipad i poolen

Ja vad kan man mer begära? Vilken fantastisk vacker höstdagscykling idag. Vilka färger, vilken underbar frisk luft, vilken klarblå himmel. Lite mycket vind kanske, men idag gjorde det ingenting. Tvärtom bara kul att få testa nya Vision Metron 55 clincher hjulen som kom igår med posten. Svängde ut till Sigge Cykel efter frukost och Hachim monterade snabbt på en kasett sen hem, snabb lunch och ut i solen på cykeln.

Hjulen kändes kanon, bredare fälg ungefär som Zipp 808 NSW med Conti GP 4000 25 mm rullade de hur stabilt och fint som helst. Känns som de håller farten riktigt bra och inga som helst problem med vindkänslighet trots tuff vind idag.

Hygglig färgmatcning också till Merckxen

Cyklade 93 km på 2.41 med 125 snittpuls (72%), en skön njutningsrunda. Ett varv runt Markim banan dryga 3 mil med lite hårdare ansträngning och bra känsla i kroppen hela vägen. 

Igår var ju också en fin dag för cykel. Edsviken strax innan 8 på morgonen

Det blåste det ju mycket igår också. Skarvade på den så vanliga Vattentornet - Täby Kyrkby och tillbaka i hårdare fart. När jag kom Frestabacken ner kände jag att det kommer bli bra medvind upp i backen till rondellen innan Hagby. Fick feeling och maxade hela backen upp. Ställde mig upp på slutet och spurtade. Gick fort den minuten 51.4 kmh med 1.74 % snittlut uppför. 628 w 9 W/ kg är nog runt den högsta minuteffekt jag gjort. Ibike peak 1 minut.

Kul att cykla nu när kroppen börjar kännas bättre och bättre. Rundade av en skön träning i eftermiddag med årets sista bad i poolen tillsammans med Vera och Kajsa innan vi stängde av värmen för vinterstängning. Rehabsimmade en stund , grym känsla att bada i 27 grader den 1 oktober. 

Inte helt fel heller att ligga en lång stund i bubbelpoolen i 39 grader efter det och kolla på Ryder Cup på Ipad uppställd mot poollocket. När Kajsa kom ut med varsin öl var tillfredsställelsen total, tills..

Ipaden tappade balansen och ramlade i vattnet. Blubb blubb blubb så slutade den sitt liv precis när Stenson skulle putta för birdie. Kajsa misstänkte snabbt att jag hade ställt den där med mening för att få en ursäkt att köpa en ny (den har varit seg en längre tid) men jag lovar jag hade ingen avsikt att dränka dig kära gamla Ipad. Klantigt som tusan, men en sån här dag var det lätt att bära den nesan.


2 kommentarer:

 1. Jag tror jag är bara en av många läsare som hann tänka (och redan höll på att kommentera) att förr eller senare kommer den där Ipaden att falla i vattnet...

  PS Efter Bont skor och ISM Adamo sadel blir det nu Vision Metron hjul också för mig. Dock bara 40 mm höga profiler, jag är ju en lättviktare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många bra val där:-) där du kommer älska Vision hjulen. Ta bara inte efter vad gäller att hantera Ipaden.. Kör hårt!

   Radera