tisdag 11 oktober 2016

Cykelresa till Gran Canaria torsdag-måndag

Vilken kul grej. Nu på torsdag åker jag och tre andra Stockholms cyklister till Gran Canaria för en 4 dagars promotion resa inbjudna av GC turistråd. Oskar Ekman cykelprofil, eldsjäl i Stockholms cykel och uppskattad kommentator i "Vacchiklass" på tävlingar här lokalt kontaktade mig för några veckor sedan och frågade om jag ville följa med och cykla några dagar i regi av Gran Canaria Patronate de Turismo?
Nja jag vet inte det är så mycket nu jag får se sa jag.. NOT! Självklart sa jag gud så kul har aldrig varit på Gran Canaria och cyklat och hört att det finns fina berg, vägar och backar. Sist jag var där var för över 20 år sedan då var det stranden som gällde på dagarna och nattsudd på nätterna. Nu blir det cykel på dagarna, enligt programmet lite spa på eftermiddagarna och ett modernt Sports Medicine Center de vill visa på ett sjukhus. Nattsudd blir det nog inte lika mycket av men hoppas och tror vi ska bli lite bortskämda med några trevliga restauranger GC Turistråd vill visa upp. Just relax & welcome säger dom, låter ju trevligt.


Spaanläggning på hotellet vi ska bo på i San Agustin Gloria Palace


Ska bli superkul att få cykla lite backar, länge sedan nu. Senast på mallis i våras gick det ju inte helt enligt plan om man säger så..   känns som formen är klart på stigande. Utför dock blir det inget racande det kan jag lova. Vilka backar är prestigebackarna på GC? Hur är de, långa branta? Tips?5 kommentarer:

 1. Lyllos dej! Ett tips är "Valley of tears" som ligger nordväst på ön. Ingen känd klättring men brant och episk och på hjärtat av Gran Canaria.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Ingrid! Kollade in klättringen på Strava, ser ju brutal ut med 9% snitt i nära 11 km och en vägg på 14% snitt 1,5 km. Herregud, en utmaning som heter duga..

  SvaraRadera
 3. Ingenio till pico de las nieves är nog den värsta jag gjorde på ön. Fast det är klart, the VOTT som nämns ovan är brutal, 14 % i 1,5km är nog en underdrift tyvärr. Men med rätt tryck i benen och rätt växlar är det inga problem. Klarar jag det så gör du det. Du kan se mina strava-filer på klättringarna här:
  Vott - https://www.strava.com/activities/578157038/segments/14049676043
  Ingenio - pico - https://www.strava.com/activities/581271260/segments/14129801984
  I den sistnämnda är nog denna del hårdast: https://www.strava.com/activities/581271260/segments/14129801705

  Gillar du w/kg och vill omvandla siffrorna så väger jag 72 kg :)

  GC Är Fantastiskt, väldigt varierande landskap och klimat. Vissa dagar hade jag mellan 7 och 32 grader, vindstilla till 8 ms och solsken (över molnen) och in i dimman så att säga. Njut!

  SvaraRadera
 4. Finaste klättringarna och där man stöter på flest proffs är Tauropasset och Soriaklättringen de två är finaste på GC men Valley of tears är hårdast, knappt möjlig utan kompakt....

  SvaraRadera
 5. Stort tack Anders och DrD för tipsen, ser ut att kunna bli svettigt:-)

  SvaraRadera