måndag 24 oktober 2016

Sufferfest comeback Thailand och no more träningsdagbok

I regnrusket kändes inte pendling inspirerande men fick tid för ett pass i vinterstudion ikväll och gjorde första Sufferfest passet för vintersäsongen (träningsfilmer med guidade intervaller, bra musik och cykelfoto). Cyklade filmen "There is No Try" som är stegrande intervaller 1-2-3-4-8 minuter med kort vila 1-2 min emellan sen tillbaka 4-3-2-1 minut. Summerar 28 svettiga intervallminuter. Mycket bra pass och det ger helt klart lite extra hjälp i kriget mot demonerna med Tour de France foto / filmen från 2012 då Wiggins vann och peppande musik.

Här är trailer från Youtube

Hygglig form efter Gran Canaria cyklingen men lite seg efter Parisresa torsdag fredag direkt på det och sen ett Monarkpass igår också. Har haft några eländiga dagar med höften nu när jag inte tränat något efter GC. Blir mycket sämre med mer värk och mer haltande när jag inte cyklar, roddmaskin verkar också lätta problemen något. Ska operera bort metallen i höften i vinter och hoppas verkligen jag slipper känna så här resten av livet. Ingen höjdare att inte kunna gå eller springa.

Försvinn sa jag

Ska be ortopeden att ta de 6 skruvarna och plattan i nyckelbenet på samma gång om det går tror jag. Inte samma problem med det men har hört att det inte är optimalt om olyckan är framme igen att ha "för starkt" nyckelben då annat vitalare kan gå sönder istället. 

Siktar annars på att hålla igång någorlunda nu en månad tills det är dags för en cykelvecka till i värmen i år. Åker liksom förra året i november till Phuket med mina vänner, stort härligt gäng på nära 50 pers i Triathlonklubben Terrible Tuesdays. Ser verkligen fram mot det. Grymt fina cykelvägar på många ställen på Phuket. Cyklade även där 4 dagar i år på sportlovet så nu börjar t om. jag med norra Europas sämsta lokalsinne känna mig någorlunda hemtam på vägarna, vänstertrafik till trots.

På sportlovet cyklade jag bl.a med den här urstarke thailändaren. Att han tränat en del kan man nästan förstå när man ser solbrännan..

Har också sedan ett par månader slutat att föra träningsdagbok. Gjort det i 5 år på FunBeat men tappade inspirationen att fortsätta för ett par månader sedan. Känns riktigt skönt att minska känslan av kontroll, planering och uppföljning och gå mer på känsla och kroppsfeedback. Har ju tränat rätt mycket nu de senaste 5 åren med drygt 500 timmar per år och det kanske blir lite mindre, eller lite mer om jag får vara frisk. Time will tell, eller inte nu utan träningsdagbok. Fast det är klart utemilen finns ju på Strava via Garmin och såg nu till min förvåning att trots två hela månader maj och juni helt utan cykling i sviterna efter Mallis kraschen har jag ändå fått ihop 940 mil i år så det lär ju bli klart över 1000 i år ändå. Har legat runt 13-1500 mil / år de senaste 4-5 åren.

God kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar