Fin cykeldag. Åkte hem till min CRT lagkamrat Stefan Ljungberg i Bromma imorse för att cykla en sväng på Ekerö tillsammans. Stefan hade hämtat ut sin nya Trek Boone 7 Disc CX på Cykloteket och den såg svårt snabb och vass ut.
Inspirerande, speciellt som jag visste att min dito fanns väntandes på Cykloteket i Bromma. Men på dagens runda hade jag min trotjänare Trek Crockett 5 disc som har aluram till skillnad mot Boone 7: an tävlings CX på 8 kg i grafit och toppkomponenter rakt igenom.
Vi körde en skön runda på dryga 6 mil. Stefans hemmavägar, jag är där några gånger per år så kul att cykla på andra vägar än mina norrortsvägar. Jag hade med mig ett testkit av sports performance enhancers som jag gjort till Stefan med 7 doser. Jag har själv testat några olika naturliga tillskott för bättre idrottsprestation bestående av en handfull ingredienser för ökad fysisk och mental prestation i samband med idrottsutövning med fokus på konditionssport. Med Cellexir planerar vi att lansera en produkt inom det området och även om jag själv känner mig konfident på att vi har något riktigt vasst på gång så är det spännande och nyttigt att få feedback av andra starka cyklister.
Vi fick en toppenfin runda med trevligt snack i hyggligt tempo. Stefan ville få in 5 spurter under rundan i några av de små stigningarna på hundratalet meter som kommer då och då och herrejä.... vilket tryck han hade. Jag kände mig stark idag men blev så stenhårt avställd i spurterna. Galet imponerande tryck han har i det där 100 kilos paketet Ljungberg. Boon 7:ans bakdäck bara gled och småsladdade över den grusiga vägbanan kunde jag imponerat konstatera från min akterseglade vy bakom. Stefan kan producera runt 2000 watt som topp i en spurt och har få övermän i en spurt i landet om än några? Han gav både cykeln och känslan i kroppen med tillskotten toppbetyg. Kul!
Jag blev så inspirerad att jag direkt åkte till Cykloteket i Bromma där Tony passande nog hade tid att kitta till lite smådetaljer på en likadan Trek Boone 7:a jag beställt. Han hade monterat dit skärmar, vill ha det eftersom jag använder den på vinterpendling och som ”regncykel” annan tid på året. På med min gamla sadel och en aggresiv styrstam 13 cm med -17 grader. Kapade av styrstammen och tog bort spacers för en låg position och sen var jag good to go. Stort tack Cykloteket & Trek för fin service och support. Kommer bli grymt kul att testa nya cykeln men det blir först på måndag. Tidigt imorgon bitti ska vi i CRT däremot göra ett kul och spännande pass med racer på Bosöns löparbana inomhus. Tror varvet är runt 200 m så lite likt en velodrom men utan de kraftigt doserade kurvorna. Ska tydligen ändå gå att cykla sig rejält trött och ganska fort på banan sägs det. Kanske mer om det nästa gång.
Trek Boone 7 JB Edition
Inte heller helt fel att se en likadan Madone som vi ska åka i CRT laget på hänga högt uppe på väggen. De börjar komma för leverans och montering nu. Ser ruggigt snabba ut.
Nu över till något annat spännande. Måndagens Vetenskapens Värld sista halvtimme handlade om alla varelsers inbyggda klocka (circadian clock) och att den forskning de gjort och resultat de ser pekar på att det är bättre att hålla sitt matintag under ett lite kortare matfönster och då inte äta för sent på kvällen. Sedan en månad tillbaka praktiserar jag 16/8 måndagar till fredagar. Inget offer eller svårt alls, tvärtom bara att låta bli frukost. Känns toppen så här långt och lyssnar man på nobelpristagaren mot slutet av programmet så gör han likadant och menar att allt pekar på att det är stora fördelar för oss att äta under lite kortare matfönster än vad som annars är brukligt. Sämre beslutsunderlag än så kan man ha tänker jag för att fortsätta.
https://www.svtplay.se/video/16154455/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-27-magasin-nobelpris
Är du nyfiken på periodisk fasta och TRE (Time Restricted Eating), mekanismerna bakom, hur och varför, vilken evidens forskarna ser så skrev jag ett inlägg häromveckan där det finns en mycket bra podcastlänk från Rhonda Patrick i ämnet nere på slutet av inlägget. http://jblifecycling.blogspot.se/2017/11/som-lucy.html
Här finns också en massa intressant information från SALK institutet Californien där Dr Satchin Panda (han som blir intervjuad i R.P:s pod) driver sin forskning inom området. http://blog.mycircadianclock.org/science/ Och här ett långt youtubesamtal mellan Panda & Patrick
Snart dags för en runda igen :-)
SvaraRadera