söndag 29 december 2013

66 ute 40 inne

Grym träningsdag idag. Hade planerat att köra ett Monarkpass i vinterstudion på 300 w så länge jag orkade. Men vädret var så fint med lysande sol. Så när alla tjejerna åkte till Täby Centrum för att shoppa lockade cykling i solen mer. Körde CX och njöt i solen på lågpuls tänkte köra ett par timmar lugnt för att ändå ta det tänkta Monarkpasset på em framför sprinten i Tour de Ski. Medvind ut mot Upplandsväsby och på vägen mot Sälna när jag precis kände ett sånt där "runners high moment" i bra fart, så pang sa det så föll jag och kanade 10 meter på vägen, rena isgatan. Det var inte ens en kurva bara lite nivåskillnad på vägen men det räckte. Tur att jag inte mötte någom bil där för jag gled rätt i vägbanan. Skrapade upp vänster höft och armbåge, men kände ändå lite tur i oturen att det gick förhållandevis bra. Kunde fortsätta och fick ihop 66 km på 121 i puls, i skönt distanstempo.

Efter lite lunch, ner i vinterstudion för att titta på densamma och lida lite på Monarken. Efter 10 min uppvärmning satte jag motståndet på 3,5 och peggade kadensen på 86-88 i 30 min. Hade tänkt att försöka köra lite längre men efter 25 minuter kunde jag inte förmå mig att gå all out så 30 fick räcka med 305 w snitt. Andning inga problem snittpuls kanske 153 men benen började sega mellan 25-30 minuter så istället cyklade jag ned 30 min till på 240 w och njöt av svenska sprintsegrar för både dam och herr, kul.

Efter en lång skön bubbelpool nu en brasa i musikrummet och Bob Dylan från skivan Dylan mitten 70 nångång. Mr Bojangles. Life is good!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar