fredag 3 januari 2014

CK 08 Ride of Hope - Barncancerfonden

I höstas gick CK 08:s förre ordförande, initiativtagare och stora eldsjäl Martin Ingelgård tragiskt bort i cancer. Jag hann lära känna Martin först 2012, mitt debutår i CK 08 och fick då som många uppleva Martins stora engagemang för klubben och cykelsporten. Bla minns jag vilken fin introduktion han gav mig när han och jag åkte tillsammans ner till Östgötaloppet 2012 som var min debuttävling. Martin berättade med passion och inlevelse om hur allt går till på tävlingar, vad jag skulle tänka på. Hur jag skulle positionera mig i klungan, se upp för osv. Fina tips till en nybörjare kan jag lova, inte minst på Östgötaloppet som kan gå hett till med mycket krascher och tillbud.

Martin drog sedan trots egen vacklande fysik med full kraft igång satsningen med CK 08 damelit, som nu tar nästa steg i sin utveckling för att förvalta det arv och den ambition som Martin lämnar efter sig. Ett Stockholmsbaserat damlag som satsar på att stärka svensk damcykel samt träna och tävla ihop. Tjejerna har till 2014 år säsong fått en fantastisk möjlighet att bli tränade av några av landets bästa tränare (se nedan) som skänker hela sitt arvode till Barncancerfonden. Klicka på länken nedan och häng med i kampen mot cancer och för ännu starkare svensk damcykel.

De flesta av oss har upplevt eller kommer att uppleva att nära och kära drabbas av denna hemska sjukdom. Just i denna stund går en våra döttrars gudfar sitt livs fight och hoppas i närtid bli så pass stark att han kan få påbörja behandlingar i två utländska studier, ännu ej godkända, men som visat mycket lovande resultat. Det är för att få behandlingar som dessa och andra ut på marknaden alla våra bidrag behövs.

En annan man som verkligen gav denna hemska sjukdom ett ansikte sina sista levnadsår är Kristian Gidlund. Ni som ev. ännu inte lyssnat på hans fina och gripande sommarprogram, gör det här Kristian Gidlund Sommar i P1 När Kristian berättar om hur han aldrig kommer få träffa sitt barn han aldrig fick ger det nog även den mest hårdhudade motivation till att bidra i kampen.


CK 08 Ride of Hope 

Vi är elva starka landsvägscyklister som tillsammans med våra coacher Fredrik Ericsson, Isak Strömberg, Mirella Ehrin och Henrik Ehrin kombinerar vår elitsatsning med välgörenhet under 2014.

Våra coachers hela årsarvode kommer att oavkortat gå till denna insamling – och vi hoppas att du vill hjälpa oss att betala beloppet.
Genom att betala en del av den totala summan till Barncancerfonden är du alltså också ett ekonomiskt stöd för ett damelitlag på landsväg.

Under säsongen 2014 kommer vi att tävla runt om i Sverige, och bland våra målsättningar finns en första plats i lagtävlingen i Swe-cup, tillsammans med andra pallplatser.
Vi vill också att svensk damelitcykling ska öka, och för detta jobbar vi aktivt genom att inspirera andra och arrangera träningstävlingar där alla som vill får vara med.

CK08 Ride of Hope – ett initiativ för svensk damelit och cancerforskningen.

- Vill du eller ditt företag bli vår samarbetspartner?
Kontakta oss om ditt företag vill bidra med minst 25 000 kronor, så kan vi diskutera vidare hur vårt samarbete ska se ut. Kontakta oss på ck08info@gmail.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar