söndag 12 januari 2014

Min Tempoutmaning 2014

Jag planerar att köra rätt mycket tempo 2014. Gillar verkligen den utsatta disciplinen, du själv ensam mot klockan, vägen, smärtan och demonerna. Cykling i ren form, snabbast och starkast vinner. Det är i och för sig mycket en materialgren, men nu är jag uppgraderad inför nästa år och har beställt ett Zipp Super 9 clincher till min Cube och häromdagen kom det ett Pro-Lite 90 mm framjul också med posten. Tänk vilken snäll brevärare det finns här i Landsnora. Så med de här uppgraderingarna så ligger jag fint i fas på materialsidan.

Kommer försöka köra mycket SMACK tempolopp samt även den planerade nya Stockholmcupen som har några tempolopp på agendan. Det stora målet på tävlingsfronten blir nog VSM, vart det nu ska gå och när. Hittar inget på nätet om det än. Målsättning är att kunna kriga om medaljerna i tuffa H 40 klassen. Sen är jag klart sugen på UCI World Cycling Tour Ljubljana VM final masters sista helgen i augusti. Men det verkar lite stökigt med förkval så får se om det blir av.

Har också ett litet "drömmål" nästa år för tempocykel. Inget tävlingsmål, ett rent solomål, dessutom väldigt onödigt då det är mycket längre än man tävlar, men vill ändå testa det. Vill köra en IM distans 18 mil solo out & back med målsättning <4.30 och snitt över 40. Det vore en häftig grej att klara av. Enligt Ironmanstatistik.se bästa cykeltid är det 9 svenska triatleter som gjort det på tävling. Varav Pontus Lindberg 4.15.51 (42.19 kmh) från IM Florida 2013 verkligen sticker ut. Näst bästa tid är 4.24. Det är ju förstås inte jämförbart i o m att dom inte kan gå för fullt med ett maraton som väntar (vilket inte jag tänkte ge mig på, ännu midre simma som jag är riktigt kass på) men ändå, sugen på att se om jag klarar det och lysande träning inför Vätternsatsning <7 h blir det ju. Körde 10 mil solo i september på 2.24 med 41.6 snitt. Kunde jag hålla det 8 mil till så blir det 4.19. Det tror jag inte jag har en chans på men kanske <4.30 är möjligt. Sporrande mål hur som helst. Måste bara hitta nån vettig vägsträcka för testet. De vanliga träningsvägarna Almungevägen, Burvik, Edsbro, Rimbo och tillbaka kanske passar bra. De brukar gå snabbt ibland. Speciellt har jag ett favvoavsnitt förbi Burviks Golfklubb med grymt fin asfalt. Man vill ju gärna ha hyggligt platt, bra asfalt och inte för mycket bilar och sen hitta en dag med så lite vind som möjligt. Alternativt en snabb varvbana på några mil och nöta runt. Har du förslag på annat "snabbt" vägval?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar