måndag 16 mars 2015

DNA analys och 1:a GIH intervallpasset klart

Jag fick ett uppslag på min blogg av Staffan om DNA FIT. Tyckte det lät hitech så det förslår och kunde förstås inte låta bli att snabbt kolla upp och beställa. Fick hem kitet förra veckan och har nu skickat tillbaka testet. Blir spännande värre att se DND "domen" när den kommer om några veckor.

Testet ger uförliga svar om en massa av dina gener och talar bl.a om vilken typ av mat som passar dig och om du tex är känslig för kolhydrater eller gluten. Om du har anlag för diabetes om du behöver tillskott av vissa vitaminer eller mineraler. Vilken träning som passar dig bäst. Din potential för syreupptagning, fördelning mellan power / endurance, skadebenägenhet, återhämtning och så vidare. Nedan är tre länkar med information bl.a om Andrew Steele en av världens bästa 400 meters löpare som nu jobbar på DNA Fit efter att testat.
DNA-Fit-Report.pdf

Primal Blue print Andrew Steele DNA Fit

DNA FIT review and how to do it

Är nu på väg hem måndag kväll efter att jag gjort det första intervallpasset på GIH. 3 x 8 minuter 3 min vila på ansträngning >90% är instruktionen. Blodprov för laktatmätning direkt efter varje intervall. Man ska uppskatta ansträngning i ben o andning efter varje intervall enligt Borgskalan upp till 20. Tyckte det gick bra idag trots 11 mil ute igår varav 7 hårda mil i hög fart. Kände mig ändå relativt pigg och stark, ja förstås inte i slutet av intervallerna. Uppskattade de till 19/18 ben / andning 2:a till 18/18 trots högre kadens ca 100 mot 96 i första på samma motstånd. Sista blev förstås all out med 20/20 och några minuters hyperventilering efteråt.

Kör med en mask som pumpar in syre vid varje inandning. Lite mysko men kändes helt ok. En av grupperna i studien får extra syre intryckt i andningarna och den andra "bara" extra luft. De ska se om den förväntat lite bättre prestationen med extra tillfört syre även kan ge varaktiga resultat. Man vet inte vilken grupp man tillhör och all testning sker blint det enda jag kan se är kadens och sen bokstavsgraderat motstånd men håller tummarna för att jag är med i extra syre gruppen. 

När jag återfått livet och trampat ner i några minuter sa en av testledarna "bra jobbat nu är det bara 17 pass kvar". Tack det ser jag verkligen fram mot sa jag:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar