söndag 29 mars 2015

Markim träningsrace - Vårsläppet

Jag kunde inte hålla mig, blev alldeles för sugen att testa nya styret på cykeln, samt framförallt att checka formstatus och köra fort ute mot motstånd för första gången i år.
På träningsschemat från GIH stod 4 h lugn distans. Jag höll mig till det första och sista timmen av cyklingen igår, men däremelllan civil olydnad och full fart 62 km runt 2 x Markimvarvet.

Det var ett femtontal cyklister med flera starka åkare från bl.a Södertälje, Uppsala och La Chemise som samlats vid Kämpavallen för 2 träningsheat a 31 km. Jag har en knapp timme att cykla dit och tur var det för jag åt alldeles för mycket frukost som jag hade upp i halsen nästan hela timmen dit. Kände mig långt ifrån sugen att börja köra fort när jag kommit fram och hoppades på en lugn start första milen, så blev det förstås inte gick på hårt direkt i fart långt över 40. Som kalvar på grönbete.
Själv kände jag mig just då som den äldsta kossan på vårsläppet. Inte min dag, tung andning och inget skönt klipp i benen. Kunde följa utan att gå alltför mycket på rött men att börja stöta var inte att tänka på. Tre man kom iväg och var loss någon mil men med en knapp mil kvar gick det ihop igen. Tog mig uppåt och låg bra till in i sista uppförsknäppan ca 300 meter innan mål runt 3 hjul då stack starka Daniel Lundvall fd Södertälje nu La Chemise i en långspurt och ingen orkade följa. Siktade in mig på 2 platsen och hade hjulet på Stefan Ljungberg (bra vindskydd tänk er Magnus Bäckstedt fast med 10 kg mer muskler:-). Stefan slog då taktiskt av med ett par hundra meter kvar och jag gick lite halvt tafatt själv sista 150 i motvinden, varpå Stefan gick om mig igen precis innan "målstolparna". Nöjd ändå med 3 platsen givet hur det kändes i starten. Varvet gick på 46 min i knappa 41 kmh med 147 i snittpuls men en rätt jobbig känsla. Strava Markim varv 1

Funderade en kort stund om jag skulle tacka för mig, men att köra två timmar själv var jag inte sugen på så jag kör med nästa varv också och försöker gömma mig i den snabbt decimerade klungan så gott det går. Några åkte hem och kanske tappade några klungan en bit in på andra varvet för efter någon mil var vi bara 8-9 kvar som körde runt i en rätt välorganiserad kedja istället för att stöta och rycka. Skönt tyckte jag som inte kände mig sugen på att ta ut det sista ur kroppen. Farten var högre än första varvet men ansträngningen lite lägre. Det gick samlat in mot finalen så stack återigen Lundvall ifrån ganska lätt i en långspurt. Jag tog också återigen sikte på 2 platsen och lyckades nu och gick om de sista 2 10 meter innan linjen. Med tanke på att det kändes långt från bra i kroppen idag är jag jättenöjd att hänga med såpass bra runt i högt tempo. Varv 2 gick 1 minut fortare på 45 min och 41.4 i snittfart. Det är fort i 5 gradigt väder. Strava Markim varv 2

Men jag hade nog både hoppats och trott på en klart bättre formkänsla igår. Kanske satt måndags och onsdags och framför allt fredag em:s 3 stenhårda 8 or på GIH i benen mer än jag trott. Lite experiment det här med så mycket högintensiv intervall träning på kort tid vilket jag aldrig gjort förut. Stor skillnad mot min "vanliga" träning inte i tid så stor skillnad men betydligt mindre utecykling nu. Idag skön vilodag sen nästa vecka en recoveryvecka i studien med "bara" 2 pass fyror måndag och onsdag förutom lite egen distansträning sen tar 8: orna vid igen kommande 2 veckor efter påsk med 3 pass i veckan.

Jag har tänkt att anmäla mig till Östgötaloppet i elitklass den 12 april. kul tävling även om det förra året blev en absurt blåsig tillställning där många cyklister bokstavligen blåste ut på åkrarna på östgötaslätten.  Men som det kändes igår har jag inte där att göra. Hoppas på bättre gensvar kommande veckor och bestämmer mig inte än hur jag gör. Det kändes ändå riktigt bra i kroppen förra veckan på tisdagsdistansen samt på intervallerna till i fredags första intervallen tog sen slut lite för mycket nr 2 och 3 och sen igår halvknackigt hela dagen men tror på bättre dagar framöver. Cykeln kändes i alla fall helgrym med nya 40 styret. Växlingarna (uppåt) med Sram Red har jag aldrig varit kompis med men nu med justerade växlar, nya vajrar, höljen och ny kedja och kasett och Zipp bromsklossar gick det som en dans. Vilken skillnad! Nu är cykeln tipp topp sen är det bara knopp och kropp kvar. What could possibly go wrong?
Me like very much

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar