torsdag 26 mars 2015

Mr Merckx redo igen

Var ute hos grabbarna på Sigge Cykel i Vällingby där Magnus precis höll på att lägga sista händerna av omvård och service till min Merckx EMX 7. Min nya tempocykel var också förvarnad till idag men verkar dyka upp om en vecka.
7.3 kg nu 0,5 kg "för mycket" lite tyngre styre nu och ny Sram Force kasett och kedja väger lite mer än Red. Men med tävlingshjulen Reynolds 32 går ca 400 gram bort så "jag säger de funka de e stabilt" som Dr Alban skulle sagt.

Nya bromsklossar från Zipp som de säger är kanon, men den stora förändringen ett nytt styre PRO Vibe 7 S i 40 cm bredd. Går upp till "dambredd" nu från juniorbredd och extremsmala 38 cm i hopp om lite mer vridmoment ståendes i backar men framförallt i spurter. Till det en fin lite greppig Bontrager linda till nu i svart istället för vit.  Blev ju svårt sugen att känna på det direkt. På lördag är det träningsrace två x Markimvarvet 31 km brukar vara stenhårda och roliga träningsrace med en massa bra cyklister. Jag gissar att det är många som gärna vill sprätta lite och testa vårformen för första gången.
Magnus finjusterar Sram Red växlarna

GIH programmet säger 3x8 syrgasmonark minuter på max imorgon. Vilket blir pass 6 på 2 veckor av den sorten. Fortfarande ambivalent när jag går dit både gillar och hatar det på samma gång. Men känslan när man pustat ut efter 3 intervallen är svårslagen. 

Sen säger intstruktionen 4 h lågpulsdistans i helgen. Får se om jag säger något annat på lördag eller lyder programmet och håller mig borta från Markim? Vad skulle du gjort?
How low and long can you go? 145 mm toptube inga spacers -17 grader 130 mm 3T styrstam
Shining
 

2 kommentarer: