fredag 6 mars 2015

Dr Robert Lustig - Det är insulinet som gör oss feta

Videon nedan är 8 minuter lång och förbannat bra. Se den och när du gjort det titta en gång till. Dr Robert Lustig, känd som sockers fiende nr 1 förklarar på ett exceptionellt tydligt sätt orsaken till den extrema fetmaepedemin i USA. Denna fetmaepedemi som genom "SAD" Standard American Diet spridit sig och drabbar hela välden i skenande fart. Det är innehållet i skitmaten vi fått från USA med extrema mängder socker genom all billig corn syrup med fruktos som tillsammans med andra processade kolhydrater driver insulin. Insulin sätter leptin och den naturligt reglerande hunger och förbränningsmekanismen ur spel. Insulinet blockerar leptin och gör sockret till fett, ju mer vi äter av skitmaten ju mer vill vi ha. 

Titta, bli förskräckta, och framför allt lär och förstå varför det skenande fetttåget håller på att spåra ur med katastrofala följder. Det här kostar redan våra samhällen triljoner och värre lär det bli. Det mesta kan skyllas på livsmedelföretagen och snabbmatskedjorna som skapat kulturen och förgiftat och gjort oss beroende av skitmaten.


Man säger rör dig mer ät mindre, en kalori in en kalori ut osv. Problemet är att det stämmer inte. Det går inte att göra. Metabolismen är satt ur spel pga insulinpåslaget. En kalori är inte alltid en kalori. Är det en kalori av "fel" sort med mycket insulinpåslag kan du inte bränna bort den. Den har redan satt sig som fett och gjort dig hungrig med följd att du äter ännu mer och så är fettspiralen igång.
SE FILMEN HÄR!   Skinny on Obesity part 3

Här är hela den utmärkta serien med Robert Lustig.
The complete Skinny on Obesity

Helskarp kille om du frågar mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar