torsdag 27 juni 2019

Imorgon Linje VSM Båstad

Bilen nytvättadd och packad med cykeln på för färd till SM. Åker och hämtar min lagkamrat Stefan Kuhl snart för en lång biltur ner till Båstad där VSM går i år igen (på samma bana som förra året) med den extrem branta Tarravägen och någon km klättring med ända upp till 18% lutning, galet brant. Jag bröt löppet förra året efter ett varv. Det spöregnade och blåste småspik på Hallandsåsen och jag var klen i psyket den dagen, riskavert helt enkelt efter mina olyckor och var nte sugen på nerförskörning i 70 kmh i klunga i spöregn. I år känns det klart bättre. Både mentalt när jag cyklat och tiden har mer och mer läkt rädslan från olyckorna sen är väderprognosen toppen nu med sol imorgon så jag ser fram mot ett kul lopp. Kommer förstås bli vansinnigt tufft med 5-6 ggr eller vad det är vi kör upp för backen och det kanske inte är mitt bästa vapen men formen är på topp och jag ska försöka få ut det jag har i alla fall.Grymt tuff startfält i H 50 nu för tiden så det blir stentufft om topplaceringarna. Tycker att det är lite synd att vi kör så pass kort 7-8 mil eller vad det är, men det är vad det är.

Båstad next
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1AQGtvOKRnhL_o-y4I0nxvd9JZlORN_BL
Hade bytt till en 11-28 kasett hos vår partner Jarla Cykel förra veckan för klättringens skull, men killarna i laget dissade det och sa att 32 kasett är bättre då många varv uppför extrembranten bryter ner så hårt så bättre att kunna gå på riktigt lätt växel om behov finns. Stefan Ljungberg hade en 11-32 hemma så han var snäll och bytte åt mig i förrgår (jag är ju inte direkt någon chiefmechanic om man utrycker sig milt:-). Så nu kan jag spinna på hög kadens om jag vill uppför backen. Vi cyklar in den ett varv ikväll för att se hur det känns. 

11-32 Ett vinnande koncept?
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1hoqbjLXKOTjdvzxUNV6-DNMf-C8Geqyx
Hoppas få ut ett bra lopp nu det sista inför en lång semester med familjen. På måndag åker vi på en roadtrip ett par veckor med hela familjen från San Fransisco till San Diego med ett antal övernattningar längs kustvägen som alla säger är så vacker. Det kommer bli grymt om än säkert med lite cykelabstinens .. Men först SM. Nu  kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar