söndag 22 december 2013

Sönderblåst

Har aldrig under under min relativt korta tid jag tränat cykel de 3-4 senaste åren upplevt en så kompakt vägg av motvind. Det var nästan löjligt stundtals, normalt kanske jag sätter 30 som någon slags minigräns av fart i motvind. Nu är det ju iofs vinter, kallare, långsammare cx cykel, mer luftmotstånd etc. Men jag hade knappt styrfart mesta tiden av de 5 mil hem från vändpunkten ut mot Norrtälje. Ja det var nästan lite chockartat. Dansade ut de 5 milen i 35 på lågpuls ( hade bytt ut dubbdäcken) och tänkte, ja det här går väl rätt bra idag. Klart jag kände att det var kraftig medvind. Men runt 30 ska jag väl klara hem, eller? Tjena, tror knappt jag kom över 25, blev helt nedmald av vinden hem och hade bestämt mig för att hålla puls på 130 snitt och aldrig över 140. Tur var det för jag höll nästan på att gå in i väggen ändå av vinden. Blev ju inte bättre av punktering på bakhjulet med 25 km kvar. Ringde först min fru och sa: Jag ger upp, kan du komma och hämta mig? Det kunde hon inte på studs, så jag bytte slang istället och tyckte synd om mig själv hur livet kan bli så här orättvist, i skymningen, trött, frusen och med 25 km i kuling mot hem. Karaktärsdanande är väl det mest positiva jag komma på.

Jag är rätt klen vintercyklist, och då var det ändå bra milt idag. Men det är som efter ett par timmar med låg temperatur så blir mitt system, svagare o svagare. På ett helt annat sätt än under sommaren. Man blir bra på det man tränar på så det här kanske är rätt väg. Men det ska ju vara kul också och utecykling på vintern är enligt min erfarenhet ALDRIG kul längre än 2 timmar. Jag beundrar er som är ute 4-5 timmar och fattar inte hur ni klarar av det.  Det kändes verkligen idag att det var flera månader sen jag cyklade ute längre än till jobbet. Trots bra Monark siffror på slutet nu (som sagt man blir bra på det man tränar) så kände jag mig idag SÅ svag i motvinden.

Desto skönare med ett långt bubbelbad och sen en brasa i musikrummet och lite sällskapsspel med familjen. Ubongo, hur gick det? Vår yngsta lilla "tävlingsdjävul" Vera 7 år lekte hem det och lät oss andra veta det.

1 kommentar: