lördag 5 april 2014

13.5 mil snabbdistans med Team Conti

Nya cykeln fick ett rejält test idag när vi körde en Contiträning 13.5 mil snabbdistans i ett varv bort mot Uppsala och hemåt igen, Strava. Tror vi var 11 när vi började och höll ihop det hyggligt trots rätt högt tempo så var det 7 eller 8 samtidigt tillbaka även om det var bra tung motvind sista 4 milen hem Ser lovande ut så här tidigt på säsongen. Många i bra form redan.

Bilden från Ibike visar 243 watt snitt (ca samma som under hela Vätternrundan förra året) och 37.1 fart. Snittpuls 137 max 157 så aldrig på rött. Kändes bra hela vägen och fick några  långa motvindsförningar på slutet som tog precis lagom på ben och hjärta.

Var förstås lite orolig om den extremt låga positionen på cykeln och det supersmala 38 styret skulle ställa till det i rygg, nacke eller på annat sätt. Men det kändes helt ok, lite ovant förstås men framför allt känns det som en snabb grundposition. Till och med på hoodsen så är det nästan fartställning. 

Nu sitter det räfflade Dugast Roubaix 25 mm tubdäck på de hjul jag fick låna, så det är klart inte de snabbaste men den känns ändå bra responsiv om man trycker till lite. All kraft ner i backen och det ska bli riktigt kul imorgon och testa i lite högre farter då det är två ggr 32 km träningstävling på Markimvarvet med en massa starka cyklister. Är ganska säker på att det kommer bli ideliga stötningar och tokryck, och känner jag mig själv rätt så sitter jag inte still i klungan hela tiden heller.. Många racesugna nu som vill testa benen och formen inför Östgötalopp och annat i säsongsstarten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar