onsdag 9 april 2014

"Då var hon bra på kurragömma"

Det hemskaste man tänka sig som föräldrar hände våra grannar igår kväll. Mitt i andra halvlek mellan Chelsea och PSG börjar en helikopter hovra lågt ovanför grannskapet, vårt hus och ner mot Edsviken vid Landsnora. Ser också flera polisbilar köra sakta fram och tillbaka. Efter bara några minuter är det fullt av grannar och folk ute på gatan. Kajsa och jag går ut och möter 2 poliser utanför vårt hus som berättar att grannarnas 5 åriga dotter är försvunnen från huset sen någon timme.

Vilken fruktansvärd mardröm. Jag ser föräldrarna i det upplysta huset fullt med poliser och kan inte ens föreställa mig vilken skräck och panik de måste känna. Polisen säger att huset är genomsökt flera gånger. 

Grannar med ficklampor ute letandes överallt. Båtar med dykare undersöker stranden vid Edsviken nedanför oss och en helt surrealistisk mardröm är på väg att utspela sig. Vi tänker om hon rymt och gömt sig någonstans. Jag kommer på att vårt garage stått med vidöppna dörrar under tiden jag hämtade Sara från volleybollträningen  Kan hon smitit in där? Ner och leta igenom garage och alla andra rum, men det är tomt. Klockan närmar sig 11 och man känner hur rädslan och skräcken ökar minut för minut. Aftonbladet och Expressen har slagit upp nyheten stort på nätsidan om sökandet.

Plötsligt försvinner helikoptern och ute på gatan får vi nyheten om att hon är hittad, i hemmet! Vilken lättnad och glädje. Men hur i hela världen lyckades hon hålla sig gömd flera timmar i ett hus som grundligt sökts igenom av poliser och föräldrar om och om igen? Kom att tänka på den här:-) Life of Brian The search

När jag berättade för Vera vår yngsta tjej som är 8 år och som turligt somnat innan helikoptern och pådraget började så tittade hon med stora ögon på mig och sen log hon och sa "Då var hon bra på kurragömma". Slutet gott allting gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar