fredag 18 april 2014

Pre snaps cykling

Solocykling ut till landet på Smidö (Bro) för lång skön påskhelg med storfamiljen inkl svärföräldrar och min frus syster med familj. Kajsa ska vitlasera några innertak och för såna jobb litar hon inte riktigt på sin makes kapacitet. Vilket passar mig perfekt:-) då kunde jag skarva till några mil extra. Närmaste vägen över Rotebroleden via Kungsängen är det 35 km. Men brukar oftast köra mot Arlanda och via Sigtuna istället vilket blir dryga 6 mil. Men idag la jag till en sväng över Skålhamra / Sälna / Markim / Lunda innan jag vände tillbaka mot Upplands Väsby, Arlanda och Sigtuna hållet.

Körde låg till medelpuls snitt 130 och inte över 140 i jämn och lite över tiden ökande fart. Småseg första timmen då det också var blött efter nattregn. I takt med att det torkade upp och solen visade blev det genast betydligt roligare att cykla. Nya Merckx EMX 7 spinner som en katt och ev omställningsproblem till den nya supersmala och lika låga positionen har jag inte känt än.

Hittat en bra sysselsättning att lyssna på  solopass i form av P3 Dokumentär. Finns hur många som helst intressanta program att lyssna på. Idag Örnligan om Liam Norberg och hans rånarliga tidigt 90 tal. Hann också med att lyssna på Anders Wendins (fd Moneybrother) nya svenska platta, klart bra.

Efter prick 3 timmar hade jag cyklat 10,5 mil och kom fram till en hungrig familj som väntade med maten på bordet. En bättre start på påskhelgen är svårt att tänka sig och det tog inte många minuter efter snabbdusch att få i sig en kall öl, de första sillbitarna och en iskall OP Andersson. Skål o glad påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar