måndag 21 april 2014

Form på väg

Oförskämt skön cykling nu i påskhelen. Ja inte bara cyklingen. Vilken påskhelg vi haft på landet hela storfamiljen med förutom solen som lyser starkt 5 glada barn och en massa god mat o dryck.

På 4 dagar har jag också hunnit med 33 mil cykel som bara känns bättre o bättre. Passet hem från landet idag 67 km var nog säsongsbästa i känsla.
Sista 43 km idag tid 1.09 i 37.4 fart (38.8 vindjusterat, övervägande motvind) 326 w 352 npw 137,6 puls högsta puls 150 kadens 82,8. 342 höjdmeter

Grym känsla på ovan som jag körde i en form av intervaller med varvat 4 hårda minuter sen 4 lite lugnare men ändå hålla farten hyggligt. Det skönaste var andningen och hur snabbt pulsen blev låg mellan fartintervallerna. Ja även i intervallerna med 150 som högsta pulsnivå kan man kanske tycka att jag kunde ta i lite mer? Ja lite till kanske, men det kändes "lagom" jobbigt i intervallerna.

Hade en svacka och tvivel på kapaciteten efter onsdagens Smacktempo. Men vad gäller nya linjecykeln känns det helt klart som nya "highs" är på g och att det kan gå fort fort. Med de här siffrorna närmar jag mig 5 w / kilo i FTP (maxkraft ca 1 timme) vilket är ett säsongsmål. På 74 kilo behöver jag 370 npw tufft, men ska gå.

Sista 71 km igår på 1.52 och  38.1 fart med 312 w 327 npw 140 puls förstärker helgens känsla

Det ska bli ungefär hur roligt som helst att åka till Mallorca på fredag för en veckas hårdträning. Tar det lugnt nu med lätt pendling fram till dess för att va pigg på nya utmaningar på Mallorca. Blir ingen tävling som förra årets Vuelta Mallorca Classic Kommer bli mycket distans och förhoppningsvis solskenscykling men jag måste ju självklart testa några klättringar och hoppas att toppa mina pers på Puig Mayor och Sa Calobra. Den här nedan som är på en delsträcka på 10.8 km med 4.8% lutning från tävlingen förra året när jag gick med tätklungan med Erik Zabel, Rudiger Selig (Katusha pro som vann) och ett 15 tal andra är på en nivå jag behöver draghjälp och tävling för men det ser ju rätt häftigt ut på Strava som 4 / 3580 efter Marco Pinotti och Ben King.

4 kommentarer:

 1. Ska bli intressant att se hur mycket du förbättrar Puig major från förra gången. Blir en bra måttstock för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir med skräckblandad förtjusning att köra den igen. Blir 4 året jag kommer dit. 2011 som ren nybörjare men bra tränad sån körde jag upp på 47. 2012 på 44 och trodde jag kunde ta några minuter till förra året men gick ut alldeles för hårt och stumnade in på 43.30. Vete tusan om jag har så mycket mer att ge i den backen men det vore kul att plocka en minut till. Ska i alla ge allt jag har för det. Vad har du själv för tider / mål i backen? När åker du? Kör hårt och lycka till!

   Radera
  2. Körde den i förra veckan på 42.14, räckte till en 126e plats. Med tanke på att du körde höstens tempo DM 1.10 snabbare än jag så kan det nog vara sub40 för dig. Kör hårt!

   Radera
 2. Mycket imponerande tid Pär stort grattis. Blir tufft att matcha, är kanske några kilo tung relativt min längd för långa stigningar som denna, men det är ju helt klart en hatkärlek till backar och "klassiker" som Puig Mayor.

  SvaraRadera