torsdag 3 april 2014

RR Smacktempo Sjöås

Igår kväll var det tävlingspremiär med Smacktempo på en kort 12 km rätt kuperad bana precis öster om Arlanda. Riktigt mycket folk över 90 startande, cykel och tävlingsviljan verkar bara öka, kul. Lite kölogistik när så mycket folk dök upp till start och i och med nyordningen att alla kör med tidtagningschip blev starten 30 min sen till kl 19. Då var det inte många plusgrader kvar i den annars soliga och vackra vårkvällen, så vi var en hel del som stod i kön och huttrade innan start.
Kallt innan start höll värmen med dunjacka. Foto www.jeppman.com

Körde banan en gång som uppvärmning och tyckte det var rätt tungt redan med 36 fart och fattade snabbt att det här kommer bli lidande och vilja om det ska bli någon fart idag. Har provat Osymetrics ovalformade klingor 2 träningar innan och hade bestämt redan innan loppet att jag inte ska köra på dom då jag upplever att det känns som jag tappar lite av det jämna rundtrampet. Jag drar rätt så mycket uppåt i trampet och misstänker att lösningen med ovaliserade klingor passar de cyklister som trycker mer ensidigt nedåt i trampet bättre. Men jag hade inte tid att få det tillbakabytt innan så det vara bara att kämpa på.
Not my cup of tea

Första 6 km ut mot vändning i medvind samt övervikt utför gick ju förstås rätt fort men inte så tokfort jag hoppats på. Hade bestämt mig för att inte gå all in och spränga mig på utsträckan och pulsen var runt 150 och strax över ut. Gjorde en risig vändning och snittet var nere på 43,5 efter den. Tänkte att nu börjar lidandet big time, och det gjorde det. Hade inte riktigt vare sig benen eller skallen på topp igår men fick i alla fall ut det jag hade hem även om det var vidrigt segt sista 3 km med puls upp mot 165 som max. Sista uppförsbacken gick på vilja och kunde till slut, lätt besviken rulla i mål med 42 snitt på min Garmin dator. Hade helt klart hoppats på lite mer fart och framför allt bättre känsla. Men förstod ganska snabbt att det inte bara var jag som tyckte det var tungt. Det kyliga vädret och den kuperade banan sänkte farten för alla.

Nu visar Smacks hemsida helt andra snittfarter Resultat Smack beroende på att de uppger banan till 12 km, jag hade 11,5 km på min Garmin vilken iofs ofta verkar visa ett par % för kort. Nu räckte ändå tiden 16.18 till en 4 plats vilket jag är stornöjd med. Snabbast var Alexander Gingsjö en av Sveriges bästa cyklister och tempoåkare på grymma 15.07. Staffan Arvidsson och Edvard Wendelin också snabba killar 2 och 3:a ca en halv minut före i tid.

Första racet med de nya hjulen Zipp Disc Super 9 Clincher och Pro Line 90 mm fram kändes helt ok. Men i o m att jag inte trivs med klingorna nu så ser jag verkligen fram mot hur det kommer bli att testa med de runda klingorna. Tror och hoppas på en stark tempovår och inte minst sommar då man kan få ta på sig Speedsuit och bli seriöst snabb.


3 kommentarer:

 1. HaHa underbart, den där bilden på tempodräkten var mer talande än den när du hade den på, förstår att det är utmanande att få på!

  Vad har du för storlek på den? (och storlek på normal tempodräkt?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var helt galet när jag öppnade paketet. Trodde det var fel och en gympadräkt till någon av mina döttrar. Tog en bra stund att få på sig (med hjälp) men när den väl är på känns den snabb:-) Det är medium både i den och den klubbtempodräkt jag hade innan, rätt storlek ändå tror jag, är 178 väger 74. Kör hårt så ses vi snart på vägen. Ska du vara med på söndag Markim träningstävling 2 varv a 32 km?

   Radera
  2. Man blir ju lite sugen på en sån där dress själv då min är helt söndernålad bakpå, men kanske får vänta lite, verkar ju lite trassligt att alltid ha en assistent med sig för att komma i kläderna ;-)

   Visste inget om träningstävling på söndag, verkar vara någon ännu mer inofficiell grej än SMACK-serien!? ;-) Men ska åtminstone köra i Odensala på onsdag så där lär vi ses :-)

   Radera