söndag 14 juli 2013

Julafton idag på Mont Ventoux

Det är inte bara Frankrikes nationaldag idag. Det känns nästan som julaftons morgon när man var liten och förväntansfullt kände och klämde på paketen under granen. I eftermiddag tror jag på en fullständigt magisk show inför över 500 000 åskådare längs med vägen uppför legendariska Mont Ventoux 22 km och 7.5% snittlut. Det flintskalliga berget fyllt med hjältar och tragik. 1967 cyklade britten Tom Simpson ihjäl sig uppför berget. Full med amfetamin och säkert lite annat centralstimulerande stängde inte Simpsons kropp  av systemet vid randen av kollaps, och när han dessutom fick hjälp upp på cykeln av  åskådare så blev det tragiskt hans "push of death". Så illa ska det nog inte gå idag hoppas vi.

Hoppas nu Moviestar med Quintana. Belkin med Mollema och Tendam och Saxo med Contador gör allt vad dom kan gemensamt för att ställa till det för Skylaget. Inte för jag har nåt emot Froome. Han verkar klart sympatisk. Men vem vill inte ha spänning i touren och nu när Skylaget sett klart mänskliga ut sista etapperna så kanske chansen finns idag. Det är ju bara det att Froome är den bäste klättraren. Men skulle han bli isolerad om de tre lagen ovan och deras hjälpryttare kan knäcka Ritchie Porte och de andra Skyryttarna kan det bli en episk etapp.

Drömscenariot är att se Quintana. Mollema & Tendam och Contador samarbeta och turas om med tokryck som Froome hela tiden själv måste ta tills han inte orkar längre. Det kan bli en historieskrivande etapp. Oddsen för att höra grymma Vacchi i falsett har adrig varit lägre. Se, lyssna, njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar