lördag 13 juli 2013

Vilken fantastisk TDF!



Är helt tagen efter dagens makalösa TDF etapp. Vilken cykelåkning sista 15 k i utbrytargruppen, magisk underhållning. Vilken Tour det varit nu sista veckan, helt grymma etapper med kantvindsåknigen från Saxo igår när Froome blev avställd. Tempot häromdagen när Martin och Froome snittar >53 och så dagens gastkramning sista milen. Kanske det häftigaste avslut jag sett med en överraskande vinnare Trentin, Cavendish uppdragare som kom från ingenstans. These guys are good! 

Och imorgon kanske höjdpunkten med målgång på den fruktade Mont Ventoux. efter hela 22 mil "transport" dit. Sen följer nära 22 km med 7.5% snittlut. Varav de brantaste partierna sista milen. Kommer bli en sån höjdare. Ni som inte såg den häromdagen titta på SVT Play Kungen av Mont Ventoux som berättar historien om berget och simulerar en virtuell tävling mellan vinnare från olika generationer. Även om det inte blir rättvist att jämföra olika cyklar, väderförhållanden och hur långt och hårt de kört innan så kan man konstatera att de kunde cykla fort uppför redan innan Pantani och Armstrong. Merckx 70 och Barnard 87, enormt imponerande med dåtidens utrustning. Barnard vann loppet med 58 min på de nära 22 km. Ger över 22 i snittfart. Rekordet har Iban Mayo i ett bergstempo från 2005 på 55 minuter. Som sagt These guys are good.

Har också hunnit med att cykla själv bra senaste dagarna kört 12 snabba mil på tempocykeln nu på ett par dagar och idag åkte vi ut på landet vid Smidö Mälaren. Var uppe 05.30 först för att skjutsa äldsta 14 åriga dottern till Nynäshamn och Gotlandsfärjan för kompisbesök några dagar på Fårö. blev lite avis när jag pussade adjö. Ganska seg o trött när jag tog cykeln till landet. Men vaknade fort och njöt i det fantastiska sommarvädret. La till en rejäl "detour" så raka vägen 3.5 mil blev 10 istället. Skön tur med lågpuls. Nu sol o bad vid bryggan. Simma lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar